Om mig

Jag är en i grunden klassisk lyrisk sopran som älskar att använda min röst varierat. Därför har jag under min karriär medverkat i många olika slags produktioner, däribland klassisk och nyskriven opera samt musikaler, oratorier och musikteaterföreställningar. Utöver det har jag även skrivit egen musik och medverkat i andras låtproduktioner.

Jag är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan samt Operastudio 67 i Stockholm.

Öppna min CV

Foto: Marcus Boman

Inlevelsefull närvaro som berör

När jag medverkar i en produktion arbetar jag för att göra en ärlig, grundad och djupt personlig tolkning av rollen och musiken, för att nå fram till en inlevelsefull kontakt med publiken. Konst och musik kan nå oss i vårt innersta och förankra oss där, hjälpa oss att möta vår kärna. Att vara med och skapa sådana upplevelser är för mig ett livsviktigt ställningstagande, det är att skänka människor en motvikt till en stressad vardag.

Foto: Tiina Tahvanainen

Album och singlar

Jag har sjungit och dansat så länge jag kan minnas, och började uppträda redan som barn. Inspelningar av egen och andras musik har alltid varit en väldigt givande del av min karriär, både i egen och andras produktioner. Min allra första skiva var ett album med julsånger, “En överbliven ängel”, och 2017 gav jag ut Folkton, en samling nordiska folksånger. Efter det har jag också släppt singlarna Free och Northern Light.